Wat is een Drive-in-Show?

Heb je iets te vieren dan hoort daar uiteraard muziek bij, want feest en muziek gaan vaak hand in hand. Nu kun je natuurlijk een hippe afspeellijst opzoeken (of maken) op Spotify en die afspelen, met het risico dat je heel de avond de afspeellijst aan het bijstellen bent, of je pakt uit en wilt zeker weten dat het een knalfeest wordt waar je geen omkijken hebt naar de muziek. In het 2e geval boek je dan een DJ.

Toch is er op veel locaties waar je kunt feesten geen apparatuur aanwezig waarop de DJ zijn muziek kan afspelen. Veel DJ’s kunnen in zo’n geval eigen apparatuur mee nemen naar de feestlocatie, waarmee ze vervolgens de feestlocatie om kunnen toveren tot een ware discotheek. Een DJ die eigen apparatuur mee brengt wordt ook wel een Drive-in-Show genoemd.
In dit artikel willen we je meenemen in de mogelijkheden van een Drive-in-Show.

Onze luxe drive-in-show op een bruiloft bij De Paradijshoeve in Hendrik Ido Ambacht

Een Drive-in-Show DJ huren

Ben je op zoek naar de ideale locatie voor jouw feest maar loop je er steeds tegenaan dat er geen licht- en geluidapparatuur voor de DJ aanwezig is? Of heb je jouw droomlocatie eigenlijk al gevonden maar twijfel je nog omdat er geen apparatuur aanwezig is? Dan komt de Drive-in-Show om de hoek. Een Drive-in-Show heeft als voordeel dat deze dit allemaal zelf mee brengen. Ze worden daarom ook wel mobiele discotheken genoemd.

Door een Drive-in-Show in te huren hoef je geen rekening te houden met de installatie van de locatie en kun je echt kijken naar de uitstraling van de locatie. Vooral voor trouwlocaties is dit een erg belangrijk punt. Maar ook in de uitstraling van een locatie kan een Drive-in-Show je helpen. Wellicht heb je de droomlocatie voor het feest gevonden maar vind je het te donker, of erg strak wit, of iets anders? Met verlichting kun je een zaal een heel ander uiterlijk geven. Zo kan de DJ van een Drive-in-Show je vaak adviseren door bijvoorbeeld extra spots langs de muur te plaatsen (deze spots worden ook wel Uplights genoemd).

Daarnaast is het voor de DJ zelf een erg groot voordeel dat de DJ op zijn of haar eigen apparatuur kan draaien die hij of zij volledig vertrouwd en goed onderhoud. De DJ komt vooraf binnen, bouwt rustig de discoshow op en kan daarna direct van start gaan zonder te hoeven wennen aan de aanwezige apparatuur.

Een zaal met uplight LED spots langs de muur

Hoe kies ik de juiste Drive-in-Show voor mijn feest?

De meeste Drive-in-Show DJ’s hebben verschillende shows en extra’s waar je uit kunt kiezen. Vaak zul je daarom zien dat de aangeboden shows modulair zijn opgebouwd. Simpel gezegd houd dit in dat er een show kan worden aangeboden voor zowel kleine, als ook grote feesten. Zo is er voor bijvoorbeeld een tuinfeestje met 50 personen een andere geluidsinstallatie nodig dan voor een bruiloft met 150 gasten. En dit zelfde geldt ook voor de omvang van de verlichtingsinstallatie. Zo is een kleine schuur veel sneller verlicht dan een grote bedrijfsloods.

Wanneer je van plan bent een Drive-in-Show DJ te boeken voor je Bruiloft, Bedrijfsfeest en/of Personeelsfeest, Verjaardagsfeest of ander feest is het handig om altijd de aard van het feest vooraf met de DJ te bespreken. Een Bruiloft vraagt bijvoorbeeld vaak om andere apparatuur dan een bedrijfsfeest. De DJ kan jouw vervolgens perfect adviseren in de juiste show.

Bovendien bieden veel Drive-in-Shows extra opties aan om de show te personaliseren. Dit kan variëren van bijvoorbeeld movingheads (bewegende lampen die stralen licht door de ruimte laten bewegen), tot uplights (de eerder beschreven spots langs de muur). En van een verlicht DJ meubel tot extra TV schermen om foto’s op te laten zien.
Tip: ben je van plan om foto’s op de schermen te laten zien, kijk dan ook eens bij onze Snappshot mogelijkheden.

Onze kleine Drive-in-Show met Uplights en Snappshot upgrade te gast bij Partycentrum de Theetuin in Ridderkerk Rijsoord

Hoe gaat het boeken van een Drive-in-Show bij jullie?

Bij Groenendijk Events hebben we op basis van onze ervaringen een paar standaard shows samengesteld die veel geboekt worden, maar toch zijn wij er van overtuigd dat ieder feest uniek is en daarom zullen wij vooraf altijd in overleg met je gaan om tot de ideale show voor jouw feest of evenement te komen, die ook binnen jouw/jullie budget past.

Vaak zullen we daarom ook even ter plekke op de feestlocatie gaan kijken om te zien hoe groot de ruimte is, hoe hoog de ruimte is, waar de stroompunten zijn, of de locatie goed bereikbaar is of niet, enzovoorts. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal van onze shows in verband met het gewicht van bepaalde onderdelen moeilijk op te bouwen op een locatie met veel trappen, tenzij we extra personeel mee nemen om te helpen tillen (wat extra kosten met zich mee brengt). Ook hebben we shows die hoger of breder kunnen zijn dan dat de locatie is. Door vooraf even op locatie te gaan kijken kunnen we veel van dit soort problemen vooraf ondervangen.

Groenendijk Events helpt je graag met het kiezen van de juiste Drive-in-Show voor jouw feest! Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze luxe drive-in-show op het personeelsfeest van de Gemeente Dordrecht bij bioscoop The Movies in Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.